Selesai Sudah.

Macam biasa, alasan buat-buat sibuk walaupon tak sebok mana lama tak update blog. Haha. Bukan ape aku sejak start sesi kuliah sampai ke hari khamis lepas, dok berulang alik naik tangga pergi tingkat enam jumpa dengan PA aku nak setelkan pasal pengguguran kursus. Macam susah gila punya susah, nak setel menatang ni. Dekat tiga minggu kot tiap-tiap hari dok jumpa Dr Manan nak mintak suruh gugur kursus mengulang. Yang Dr ni pulak bukanya sentiasa ada dalam office. Jenuh. Aku pon dah naik fed-up nak mengadap dia. Ya, aku tak pandai pon sebab ada mengulang subjek.

Firstly ingat nak drop subjek ni, mintak dekat kerani office jer nak buat semua ni, tup-tup ada prosedur baru pulak, katanya nak gugur ke tambah jam kredit, ape bagai kene setelkan dengan PA sendiri. Sebab ape berubah jadi camni aku pon tak taw. Mungkin geng kerani dok komplen la kot deorang kene buat kerja banyak. Entah la. Kalaw korang tak buat kerja-kerja ni, korang nak buat ape lagi? tak kan nak bersila makan kuih dok gossip pasal norman hakim dengan si memey kawin kot. Sedap kan makan gaji buta.

Ikut pemerhatian aku, rasanya memang geng kerani ni yang dok komplen deorang ni kene buat kerja banyak sebab sem lepas masa aku mintak tambah jam kredit, depa ni dok bising cakap "PA kamu semua tu buat ape? dok dalam office jer ke?" mungkin ketua program dah kene push dengan deorang ni, jadi urusan pasal jadual pelajar, semester ni PA pulak yang uruskan. Tapi entah la ni teori aku jer.

Tulah satu hal, kalaw dah nama kerani, aku rasa memang camtu lah tugasnya. Dulu kecik-kecik mak suruh mengaji tinggi-tinggi kerja senang, tak nak. Nak jugak pergi berdating dengan pakwe. Sekali result spm dah tak berapa cun, susah nak sambung. Kan dah kene kerja. Dah dapat kerja, nak rilek-rilek pulak macam dia tu graduate master. Entah la kau kerani oi. Janji aku boleh grad on time sudah. Haha. Semester ni 25jam kredit. Dari semester 3 lagi budak-budak poli tak pernah kurang dari 23 jam kredit. Nasib engkaulah budak poli oii..Haha.

Notakaki: Lega ya amat menatang ni dah setel, lepas 3 minggu bersusah payah. Amin.

3 comments: