raya cina?

raya cina ni planyer dok umah jela
poli dpt cuti smingu
tp aku xdpt balik pon
mengadap komputer
main game
sampai pengsan
study dak pon
hampes nyer mamat

internet = penting = melalaikan

haihh..
internet xdak ni payah betoi nk update blog aku
nk pasang stemex kt umah sewa pon, yg len xmaw
jawapanya p cc jelah
penat2.

credit to kimi tariq n others

sori weh, lupa apa yg korang soh masukan aritu
nti kt kelas ckp len..
babai..

aku bosan

bosan aku bosan
dok ngadap dpn komputer je
ym pon xdak org
lapaq
nk msj ngn awek pon dlm krisis
mlm ni blik kuantan
smbng blajaq
pointr 2run
malu nk jmpa mmbr, lctrr
hah!!
biaq p ahh
sem dpn aku nk pulon
insyaallah
dah la last sem
satg nk p post moto kt nationwide
aihh
p ngn k-rol je la

Boikot??

p sana, ada boikot
p sini, ada boikot
tp, boleh jd ke boikot ni??
baru smalam bli bju kt f.o.s brand us..hek3..
tpok dada tnya slera..

Boikot!!

hancur israel!!

Lakukan apa yg kita mampu dalam membantu saudara seislam kita di Palestin yang teruk dibedil dengan segala kecanggihan senjata tentera Israel dan pelbagai sekatan kemanusiaan.. Bolehlah kita menderma apa yg termampu dan juga memboikot barangan/produk Israel yg menyumbang kpd dana mereka..Laknat Yahudi! Laknat Israel dan kuncu-kuncunya ..

Pertubuhan Jamaah Islah Malaysia

Bank Islam Malaysia Berhad Nombor akaun: 12113010005797

Maybank Malaysia Berhad Nombor akaun: 562209608847

Aman Palestin Berhad

Bank Islam Malaysia Berhad Nombor akaun: 12029010047880

Maybank Malaysia Berhad Nombor akaun: 562263010787

latest editing (bosan)

Summary 2008

2008 da lepas banyak hari dah, tp lani baru smpat nk buat summary..haha.. padahal smpat lg kalaw nk buat sebelum ni..nk cter ape dulu ntah..haa, tahun ni la moto kesayangan hilang..hampes btoi..walawpun ex5 je, tapi beli 100% guna duit sniri..huhu..brmakna gila dalam hidup..nk wat cmna kan, da xda rezeki..mngn ada hikmah disebalik kehilanagan tuu..alhamdulillah..arap insuran dpt cepat sikit, leh bli moto baru pulak..hehe

Melur lela sari..sedap x nama 2? Bagi aku, memang sedap la nama 2..walawpun nama dy a bit macam klasik sikit tapi sedap disebut..bukan familiar sgt nama cm2..hurmm, 2 lah nama adik baru gf aku, ain..mak dy baru branak jer,,anak yang keempat..bln 1 2009..brape aribulan lupala..gap umur antara gf aku ngn adik dy yang last ( gf aku sulung) 20 tahun..!! jarang kan adik bradik ada gap bnyk tahun cm2..tapi, ape nk kisah.. dah rezeki tuhan nak bagi..walaupun dah macam gf aku nya baby la plak dengan gap umo cm2..Haha..watever!!

Taun 2009 ni taun last aku ngaji diploma kat politeknik..da semester 6 dah aku..tp rasa ccm cepat je..yg xsyoknya pointr aku sem 5 ni terok la..dpt2.8 lebih je..huhu..sikit gila ba*i..pening lah aku ngn sem depan..nak xnak memang kena pulun la..huhu..payah betoi la ngn subjek geodesi 2. aku haram xfaham sgt ngn ape yang pn nor aisah 2 ajar..mmng xfaham! Pening!! Elepsoid la, geoid la..hah!! nti sem dpn aku tngk2 baliklah.. malas nk pikir lani..

Macam biasa, saat yang paling memeningkan aku..bila nk masuk poli balik..dngn yuran nyer, duit umah sewa nyer, duit nk pos motonyer..mmng pening!! Sumenyer DUIT!!! Yuran da setel, tket bas da setel..duit umah je blom..ntah brape pulak la kna bayar..tngu jelah.. dahla rumah penuh sem dpn..ada ke patut satu umah 14 org..gila ke ape..xnk aku..bek dok umah len xpon cari umah lain.senanang..haha..

2008.hurmm, ape lg yer..?? nantilah, kalaw ingt lagi, aku tulis lagi.. xlarat dah n ink menulis..wassalam..

My Very 1st Time

Today, my very 1st time i make my own blogs. Idea nak buat blog ni datang bila tengok member my space "afiqah hanani" buat blog dia sendirik. So, google web blogger nih, pastu mulalah mencipta blog sendiri. pening jugak mula-mula tu, maklumlah tak pernah buat blog kan..haha..

Lepas explore sana, explore sini, try sana, try sini, mulalah faham sikit-sikit function button-button dia. lega la sikit..fuhh..umm, nanti lepas ni mulalah kena update selalu kat blog ni. tak taw la macam mana kemudian hari nati, kite tngklah ye, berjaya mengupdate tiap-tiap hari ke tak..tak tawlahh..

wassalam..